تحولات لبنان و فلسطین

۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰
کد خبر: 487959

از او خواستم تا ابتدا آشنا شویم اما نمی دانستم این آشنایی به مرگ منجر می شود.

جنایت نتیجه اعتماد در فیسبوک

به گزارش قدس آنلاین به نقل از میزان،همراه مامور زن به اتاق بازجویی منتقل شد. دستبندهای فولادی دستانش را به هم دوخته بود. با اشاره افسربازجو، مامور بدرقه دستانش را باز کرد. چشمانش با سرامیک‌های کف اتاق گره خورده بود. افسر پلیس آگاهی برگه بازجویی را مقابلش قرار داد. همه اتفاقات تلخ را باید روی برگه می‌نوشت. خسته بود از یادآوری آن صحنه، اما باید می‌نوشت. باید از خود دفاع می‌کرد.

«در خانواده‌ای بزرگ شدم که رفاه بچه‌ها در پول دیده می‌شد. هر وقت پول می‌خواستم پدرم بدون این‌که بپرسد برای چه می‌خواهم، مبلغ درخواستی را به حسابم واریز می‌کرد، اما در برابرش خانه‌مان هیچ گرمایی نداشت و قهر و دعواهای پدر و مادرم، سکانس تکراری زندگی ما بود. سه ماه قبل حوصله‌ام سر رفته بود. تصمیم گرفتم گشتی در فیسبوک بزنم. یک درخواست دوستی داشتم. پسری بیست و سه ساله، مهندس عمران و مدیرعامل یک شرکت ساختمانی بود. گالری‌اش پر از عکس با ماشین‌های مدل بالا بود.

من به ماشین‌های خارجی خیلی علاقه دارم و دیدن این عکس وسوسه‌ام کرد که درخواست دوستی او را قبول کنم. هنوز یک دقیقه از پذیرفتن درخواست نگذشته بود که پیغام داد و مودبانه تشکر کرد.

آن روز یک ساعت با هم حرف زدیم و متوجه شدم او هم عاشق خودروهای مدل بالاست و خودروهایی که با آن عکس گرفته متعلق به خودش بوده است.

هر روز تنهایی‌ام را با مهرداد پر می‌کردم. گاهی صحبت کردن ما به سه ساعت یا بیشتر می‌رسید. او به من ابراز علاقه می‌کرد و هر چه جلوتر می‌رفتیم این وابستگی بیشتر می‌شد. یک روز مهرداد با من تماس گرفت و مدعی شد قصد خواستگاری دارد، اما قبل از آن می‌خواهد من و مادرش را با هم آشنا کند. به دلیل علاقه‌ای که به مهرداد داشتم حاضر بودم هر کاری برای او انجام دهم. او من را به خانه‌شان در شمال تهران دعوت کرد.

وقتی وارد خانه شدم، شوکه شده و صحنه‌ای که می‌دیدم غیرقابل باور بود. مهرداد با عکس‌هایش خیلی فرق داشت. تازه آنجا بود که فهمیدم در دام مرد کلاهبرداری گرفتار شده‌ام. خواستم فرار کنم، اما او درها را قفل کرده بود. هنوز صدای خنده‌هایش در گوشم است. هیچ راه فراری نداشتم مجبور بودم خود را تسلیم خواسته او کنم. مهرداد سیگاری روشن کرد و به بالکن رفت. کمی آرام‌تر شده بود. به سمتش رفتم و طلاهایم را به او دادم و خواستم اجازه دهد که از آنجا بروم، اما او در برابر التماس‌هایم می‌خندید. آتش خشم تمام وجودم را فراگرفته بود. به طرف او حمله‌ور شدم و وقتی به خود آمدم، مهرداد غرق در خون در مقابل بالکن روی زمین افتاده بود... .

افسر بازجو از او خواست زیر اظهاراتش را امضا کند و دستور داد دختر جوان را به بازداشتگاه انتقال دهند.

خطرات شبکه‌های اجتماعی یکی از موضوعاتی است که پلیس بارها نسبت به آن هشدار داده و افرادی سودجو با جعل عنوان در آن به دنبال شکار قربانیان خود برای کلاهبرداری، اغفال و سرقت هستند.

سرهنگ عبدالمطلب مرتضویان، رئیس پلیس فتا کهگیلویه و بویراحمد درباره خطرات این شبکه‌ها می‌گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد حضور برخی از کاربران ایرانی در فضای شبکه‌های اجتماعی با مخاطراتی در رابطه با تهدید حریم خصوصی آنان مواجه می‌شود. سهل انگاری این دسته از کاربران، گاه صدمات جدی جبران‌ناپذیری به آنان وارد می‌کند. اعتماد به مخاطب یا افرادی که در فهرست دوستان شما قرار می‌گیرند مهم‌ترین چالش در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی است. مطالعه سبک کاربری کاربران ایرانی نشان می‌دهد کاربران درخواست دیگر کاربران برای دوستی را براحتی می‌پذیرند و این در حالی است که در شبکه‌های اجتماعی دوست‌یابی تنها دوستان و آشنایان در فضای واقعی در این فضا نسبت به اتصال و اشتراک‌گذاری اطلاعات و محتوا اقدام می‌کنند. با رعایت نکات ایمنی زیر از حریم خصوصی خود در فضای سایبر محافظت کنید.

مراقب جعل هویت باشید

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که کاربران را تهدید می‌کند موضوع جعل هویت است بخصوص زمانی که کاربر در زمینه‌ای جزو افراد سرشناس و شناخته شده باشد. در صورتی که در حیطه کسب و کار یا حوزه اجتماعی خود، فرد سرشناسی هستید، ممکن است افراد دیگری با سوءاستفاده از محتوا و اطلاعاتی که شما به صورت عمومی به اشتراک گذاشته اید، با نام و هویت جعلی شما و با راه‌اندازی صفحات مشابه، دست به اخاذی، کلاهبرداری و دیگر اقدامات مجرمانه بزنند، از این رو هوشیاری در حفظ اطلاعات و محتواهای خصوصی اهمیت دارد.

اسرار ملی و سازمانی را افشا نکنید

سازمان‌ها، شرکت یا موسسه‌ای که در آن کار می‌کنید، اطلاعاتی را در اختیار شما می‌گذارد که انتظار دارد شما آنها را به صورت محرمانه نزد خود نگه دارید. برخی از شبکه‌های اجتماعی نیز طوری طراحی شده‌اند که ناخواسته افراد را به ورطه جاسوسی می‌کشانند، برای مثال برخی شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر جانمایی که افراد نام و نشان خیابان‌ها، اماکن و مراکز مهم و حساس را به اشتراک می‌گذارند، کارکرد جاسوسی دارند و براحتی این امکان را به دشمن می‌دهند که به اطلاعات مکانی مراکز مهم و حساس و حیاتی بدون کمترین زحمتی دسترسی داشته باشند.

مراقب تروجان‌ها باشید

برخی از خدمات شبکه‌های اجتماعی مثل اپلیکیشن‌ها در دل خود، کرم‌های رایانه‌ای و تروجان‌ها را انتشار می‌دهند، بنابراین در فضای شبکه‌های اجتماعی، به هر خدمتی که از سوی کاربران دیگر به شما پیشنهاد می‌شود اعتماد نکنید.

توافق‌نامه محرمانگی را مطالعه کنید

با مطالعه توافق‌نامه سیاست‌های محرمانگی، متوجه خواهید شد کدام دسته از اطلاعات که شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید، ممکن است در معرض خطر قرار گیرد، این کار به شما کمک می‌کند با دقت بیشتری از این شبکه‌ها استفاده کنید.

به هر ناشناسی اعتماد نکنید

فضای شبکه‌های اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویت‌های جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه مسائل ضداخلاقی و دیگر اقدامات غیرقانونی و مجرمانه نسبت به ارتباط‌گیری با کاربران اقدام می‌کنند. از این رو از پذیرفتن افرادی که با هویت، تصاویر و طرح مطالب اغواکننده سعی در ارتباط‌گیری و افزودن شما به فهرست دوستان یا علاقه‌مندان صفحه خود هستند، اجتناب کنید.

تنظیمات حریم خصوصی را انجام دهید

تمامی شبکه‌های اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار شما می‌گذارند تا نسبت به تنظیم حوزه حریم خصوصی خود اقدام کنید. با استفاده از این ابزارها می‌توانید با خیال راحت‌تر نسبت به اشتراک‌گذاری اطلاعات با دوستان اقدام و دسترسی دیگران را محدود کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.